Så här håller du dina underkläder fräscha längre
Priser inkl. moms

Underkläder Skötselråd

Tips & råd toppbild

Skötselråd: Så här håller du dina underkläder fräscha längre!

• Ha aldrig en vit bh/trosa under mörk/färgad topp eller byxor. Kläderna kan fälla och göra dina vita underkläder missfärgade.

• Använd aldrig tvättmedel med blekmedel. Även vita underkläder är färgade vita och tappar färgen om de tvättas med blekmedel.

Använd tvättpåsar om du tvättar dina underkläder i maskin och använd handtvätt eller det skonsamma programmet, aldrig 40 grader om du inte kan ändra till lägre hastighet på centrifugeringen. Påsarna kan ta åt sig färg och missfärga dina underkläder. Tvätta därför inte vita/ljusa underkläder i samma tvättpåse som mörka.

• Underkläder i microfiber ska inte tvättas med sköljmedel. Det täpper till porerna i tyget och underkläderna tappar förmågan att ”andas” och töjer sig fortare.

Hur ska en bh sitta egentligen?

Om du står i profil, ska det vara samma höjd på bh:n fram och bak. Den ska sitta åt, tätt emot bröst­benet, och inte glida upp när du sträcker på armarna. När bh:n blir sladdrig och tappar passformen, när den åker upp i ryggen eller när kupan inte längre täcker brösten – då är det dags att köpa en ny.