Välj rätt sport bh för din träning! | Kvinnligt Under
Priser inkl. moms
VISAR 1-32 (39)1 2 Sista 100 per sida

Välj rätt sport bh för din träning

Är du aktiv i sommar?

Är du en träningsmänniska som tycker om att röra på dig? Nu när sommaren har tillåtit fint väder nästan varje dag, har det funnits många tillfällen till att träna utomhus. Ta tillvara på det fina vädret och var aktiv i sommar! 

Viktigt att använda rätt sport bh

Sport ligger på olika nivåer i svårhet och kan både vara högintensivt- medel eller lågintensivt. Beroende på vilken sport svettas man olika mycket då man gör olika rörelser med kroppen. Därför vill vi på Kvinnligt Under informera er om hur viktigt det är att använda rätt sport-bh för din träning.  

Visste du att brösten rör sig ca 10cm vid varje löpsteg du tar? Varför det är viktigt med rätt passform är inte bara för komforten, utan även för din egen hälsa. Vid träning rör sig bysten mer än vad man tror. Med rätt topp ser sport bh:n till att du inte skadar rygg, nacke och skuldror. Vid högintensiv träning som t ex löpning rör sig bysten mycket, vävnaderna slits och huden töjs ut. Med rätt sport-bh minskar du bröstens rörelse upp till 80%. 

Det kan vara svårt att veta vilken storlek och vilken sport bh som är rätt för dig, men det svåraste är även att veta hur den sitta.  

Ha rätt passform

En sport topp måste sitta ordentligt för rätt komfort när du rör på dig. Runt omfånget måste toppen sitta åt lite hårdare än en vanlig bh, detta för att hålla bysten ordentligt på plats. När du provar en sport bh är det bra att testa göra olika rörelser du brukar göra under träning. Detta för att se till att axelbanden sitter bra och att ingenting skaver. Se till att brösten får rätt tryck, samt att de inte pressas ihop för mycket. Brösten ska helst vara separerade från varandra, har man stor byst hjälper det med formpressade kupor. 

Byt ut din sport bh ofta 

Tränar du ofta eller mycket måste din sport bh bytas ut regelbundet. Vid tvätt och användning används töjs sömmarna och det elastiska tyget ut vilket minskar stödet för brösten. Var rädd om din kropp och hälsa, välj rätt sport bh!

 

Se våra TIPS på sport bh från Kvinnligt Under

 

Epic Electric - Freya  

Sport bh som går upp i större storlekar. Denna sport bh är i ett coolmax  microfibrer material som låter huden andas. Perfekt sport topp att använda för högintensiv träning.

 

Energiser - Elomi

En bra sport bh från Elomi som har bygel och vadderad kupa. En bra sport bh som går upp i större storlekar. Finns även i andra färger!

 

 

Behöver du hjälp med rätt storlek? Tveka inte att fråga om hjälp! Besök butiken i Åkarp eller genom guidining på telefon. Använd gärna vår STORLEKSGUIDE!